中英文

Time of issue:2019-06-06 00:00:00
EN / 中文
/
/
Mecanoo references the layout of dutch farmhouses for 'villa vught' in the netherlands
Check category

Mecanoo references the layout of dutch farmhouses for 'villa vught' in the netherlands

  • Categories:News
  • Author:
  • Origin:
  • Time of issue:2019-11-13 17:50
  • Views:

(Summary description)Inthedesignof‘villavught’,aremote residence inthe dutch countryside, mecanoo soughttoreinterprettheregion’sfarmtypology. traditionally,thedutch‘hoeve’isanensembleoffarmhousesandlivingquarterslooselycl

Mecanoo references the layout of dutch farmhouses for 'villa vught' in the netherlands

(Summary description)Inthedesignof‘villavught’,aremote residence inthe dutch countryside, mecanoo soughttoreinterprettheregion’sfarmtypology. traditionally,thedutch‘hoeve’isanensembleoffarmhousesandlivingquarterslooselycl

  • Categories:News
  • Author:
  • Origin:
  • Time of issue:2019-11-13 17:50
  • Views:
Information

In the design of ‘villa vught’, a remote residence in the dutch countryside, mecanoo sought to reinterpret the region’s farm typology. traditionally, the dutch ‘hoeve’ is an ensemble of farmhouses and living quarters loosely clustered around a courtyard. the central open space is protected, yet open to the surrounding landscape — a spatial arrangement that guided the configuration of the project.

all images © ossip architectuur fotografie

 

 

the home’s functions are distributed within three distinct volumes, which mecanoo shaped to resemble a small village. while two volumes appear as gabled barns, directly connected to the surrounding gardens, the taller volume captures the view of the wide landscape and forms a striking contrast with the other buildings on site. this structure, the site’s most prominent building, contains the master bedroom on the ground floor, children’s rooms on the upper floors and a roof terrace.

 

 

of the two barns, one contains a living room, a kitchen with a dining area, and a large veranda on the south-west side, while a workspace and playroom are found on the first floor. the other barn features a cooking studio where up to 20 people can participate in culinary classes, workshops, and team-building activities led by the client. next to the studio is a garage, storage area, and a guest suite on the first floor.

 

 

the layout seeks to connect the residential functions, while maintaining the detached configuration of a traditional farmstead. to this end, a half-sunken corridor, concealed beneath a grass mound, links the taller volume with the barn’s living room. however, the barn containing the cooking studio and guesthouse is completely detached, maintaining sightlines from the courtyard to the surrounding landscape.

 

 

the references to the farmstead typology continue with the villa’s construction and detailing. the exterior dark bronze anodized aluminum cladding, chosen to seamlessly extend beyond the façade to the roof top, is profiled to resemble the corrugated iron roofs of nearby farm buildings. elsewhere, the window frames, which traditionally have a brighter color, have a lighter bronze aluminum finish.

 

 

throughout each building, views towards the landscape are carefully framed to offer edited scenes of the adjacent farmlands. wood, a material that is both sustainable and visually warm, is used for the structure and the interior finish. the three buildings have a cross-laminated timber structure and european silver fir interior surfaces. the villa has an energy performance coefficient (EPC) of 0.26 and is heated and cooled with electric heat pumps.

 

Keyword:

Scan the QR code to read on your phone

Contact Us

Guangdong Modern Convention and Exhibition Management Co., Ltd

Tel: +86-769-85989920       +86-76985989921       E-mail: fbf@gde3f.com

Address: Gate No.12, Guangdong Modern International Exhibition Centre, Jia ju Avenue, Houjie Town, Dongguan 523948, China

Follow Us on

这是描述信息
这是描述信息
这是描述信息

Copyright@1997-2015 Guandong Modern Convention and Exhibition Management Co.,Ltd        备案号: 粤ICP备09220111号-12